Veelgestelde vragen

Over welk onderwerp wil je meer weten?

Vragen over contact 🤔

Vragen over autorijlessen 🤔

 • Een proefrijles. Kan dat?
  Ja, zeker! Kies je voor een pakket, dan zit de proefrijles er gratis bij. Kies je een proefrijles en neem je geen pakket af? Dan kost dit eenmalig €56,- voor handgeschakeld en €57,- voor automaat. Een losse rijles is ook mogelijk. Dit heeft dezelfde prijs als de proefrijles.
 • In welke auto krijg ik les?
  Je krijgt les in een Opel Corsa, het nieuwste model! 🤩 Schakel auto’s rijden op diesel. De automaat auto’s zijn elektrisch of rijden op benzine.
 • Moet ik kiezen voor handgeschakelde of automaat rijlessen?
  Als je makkelijk wil leren rijden, dan is een automaat een goede optie voor jou. Rijden in een automaat is eenvoudiger dan in een schakelauto. Je rijdt zonder moeite van A naar B. Het enige nadeel: als je examen rijdt in een automaat, mag je niet rijden in een handgeschakelde auto. Je krijgt dan code 78 op je rijbewijs. Dit betekent dat je alleen in een automaat mag rijden. Wil je ook in een schakelauto rijden? Dan raden we aan om rijlessen te nemen in een handgeschakelde auto.
 • Hoe lang duurt een autorijles?
  Een autorijles bij SnelGeslaagd duurt 60 minuten. Het opstarten zit hierbij inbegrepen. Het komt ook vaak voor dat we 2 x 60 minuten inplannen. Zo kan jij per keer net iets langer oefenen.
 • Hoeveel kost het om autorijlessen te volgen?
  De kosten voor een autorijles verschilt. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van het pakket dat je koopt. Voorbeeld: een losse rijles kost €55,-. Koop je een pakket? Dan zijn de kosten vanaf €48,- per rijles.
 • Hoeveel lessen heb ik nodig om mijn autorijbewijs te halen?
  Dat hangt af van: je ervaring met het besturen van een voertuig, hoe snel je leert en je zelfvertrouwen achter het stuur. Dit verschilt per persoon. Gemiddeld genomen heb je tussen de 30 en 40 rijlessen nodig om je autorijbewijs te halen.    

Vragen over theorie 🤔

 • Hoe lang is het theorie-examen geldig?
  Het theorie-examen voor de auto, motor en brommer is 1,5 jaar geldig. Dit geldt vanaf de datum dat jij het examen behaalt. Slaag je binnen 1,5 jaar niet voor het praktijk examen? Dan is het theorie-examen niet meer geldig. Je moet dan opnieuw het examen halen om toegang te krijgen tot hget praktijkexamen. Het is dus belangrijk om het praktijkexamen te halen binnen 1,5 jaar na het halen van je theorie-examen.
 • Is een online theoriecursus net zo goed als een klassikale cursus?
  Ja. Een online theoriecursus is net zo goed als een klassikale cursus. Het hangt af van jouw persoonlijke leerstijl. Sommige mensen vinden het fijn om in een klaslokaal te zitten. Zij vinden de interactie met medecursisten en de instructeur fijn. Anderen leren liever op hun eigen tempo. Zij bepalen zelf wat ze leren en wanneer zij dat doen. Met een online theoriecursus is de theorie te herhalen wanneer het jou uitkomt.
 • Is een online theoriecursus goedkoper dan een klassikale cursus?
  Over het algemeen is een online theoriecursus goedkoper dan een klassikale cursus. Dit komt doordat er geen kosten zijn voor het huren van een klaslokaal en het betalen van een instructeur. Daarnaast zijn online cursussen vaak flexibeler, waardoor je op je eigen tempo kunt leren en minder lessen nodig hebt.
 • Kan ik met een online theoriecursus alle onderwerpen van het theorie-examen leren?
  Ja, met een goede online theoriecursus leer je alle onderwerpen van het theorie-examen leren. Het is belangrijk om te kiezen voor een cursus die alle verkeersregels en verkeersborden behandelt. Het is ook om te kiezen voor een cursus waarbij je oefenvragen kunt maken om je kennis te testen. De online theoriecursus van SnelGeslaagd bevat: alle onderdelen van het CBR, de verkeersborden, handige samenvattingen, begrippenlijsten en 10 oefenexamens. Genoeg om te leren dus!
 • Kan ik meteen na het volgen van een online theoriecursus mijn theorie-examen doen?
  Ja. Heb je de online theoriecursus gevolgd en ken je alles? Dan kun je direct theorie-examen afleggen. Let wel op dat je hiervoor een theorie-examen moet inplannen. Tip: oefen eerst met oefenvragen en oefenexamens. Zo weet jij zeker dat je echt klaar bent voor het theorie-examen. De oefenexamens krijg je bij de online theoriecursus van de auto en motor.
 • Wat is het voordeel van de online videocursus?
  Het belangrijkste voordeel van een online videocursus voor de theorie is: je leert de examenvragen op jouw tempo. Maar er is meer. Je volgt de lessen op een tijd en plaats die voor jou goed uitkomen. Je kan de video’s op elk moment pauzeren, terugspoelen en opnieuw bekijken. Zo weet je zeker dat je de stof begrijpt en onthoudt. Verder krijg je met onze online videocursus extra ondersteuning, zoals proefexamens en feedback van een instructeur. En als laatste: een online videocursus vaak goedkoper dan een klassikale cursus. Je volgt de cursus zonder extra reistijd en reiskosten.
 • Hoeveel fouten mag ik hebben op het theorie examen?
  Het aantal fouten dat je mag maken op het theorie-examen is afhankelijk van het soort examen dat je aflegt. Voor het auto- en motortheorie-examen mag je maximaal 5 fouten mag maken op het onderdeel gevaarherkenning. Op de onderdelen  verkeersregels en verkeersinzicht zijn maximaal 6 fouten toegestaan. Voor het bromfiets- en scootertheorie-examen geldt dat je maximaal 6 fouten mag maken op het onderdeel gevaarherkenning en maximaal 5 fouten op de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht. Let op: SnelGeslaagd biedt geen bromfiets- en scooter theorielessen.

Vragen over motorrijlessen 🤔

 • Hoe oud moet ik zijn voor rijles en rijexamen zware motor?
  Wil je rijles en rijexamen op een zware motor? Dan zijn er een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. 1: Je mag rijexamen op een zware motor als je 21 jaar of ouder bent. Je ontvang hiermee een rijbewijs A met code 80. Na het behalen van je rijbewijs mag je de eerste 2 jaar alleen rijden op zware motoren met 3 wielen. Daarna mag je op alle zware motoren rijden. 2: Na 2 jaar rijbewijs van middelzware motor (A2) mag je rijexamen doen op een zware motor. Je ontvangt dan rijbewijs A zonder beperkingen. Je mag dan alle zware motoren rijden. 3: Geen rijbewijs voor middelzware motoren (A2) en toch examen doen voor een rijbewijs zonder code 80? Dat kan wanneer je minimaal 24 jaar bent. Je mag dan op alle zware motoren rijden.
 • Op wat voor een motor krijg ik rijles?
  Je krijgt motor rijles op een Yamaha MT-07. Dit type valt in de zware categorie motoren. De Yamaha MT-07 heeft een vermogen van 55Kw/75Pk.
 • Hoe lang duurt een motorrijles?
  Eén motorrijles bij SnelGeslaagd duurt 45 minuten, maar de lessen worden in blokuren gereden: 90 minuten (2×45 minuten). Dit is handig, want je zit hierdoor langer op de motor. Je bent namelijk ook tijd kwijt met het omkleden en opstarten van je motor.
 • Moet ik een theorie-examen afleggen voordat ik motorrijlessen kan volgen?
  Nee, je mag beginnen met rijlessen zonder theorie. Als je een autorijbewijs hebt mag je zelfs het eerste (AVB) examen afleggen. Zonder autorijbewijs mag dat niet. Dan moet je eerst het motor theorie-examen behaald hebben om AVB examen te doen.
 • Kan ik beginnen met motorrijlessen zonder enige ervaring op een motorfiets?
  Ja, je kunt beginnen met motorrijlessen zonder ervaring op een motor. SnelGeslaagd biedt lessen aan voor beginners. Je leert omgaan met het beheersen van de motor en de basisvaardigheden van het motorrijden.
 • Moet ik mijn eigen motorfiets hebben om lessen te volgen?
  Nee, je hebt geen eigen motorfiets nodig om motorrijlessen te volgen. Bij SnelGeslaagd lessen we op zware categorie motoren.
 • Hoeveel lessen heb ik nodig om mijn motorrijbewijs te halen?
  Het aantal lessen dat nodig is om het motorrijbewijs te behalen varieert per persoon en hangt af van verschillende factoren, zoals je ervaring met het besturen van een motorvoertuig, je leervaardigheid en je zelfvertrouwen op de motor. Gemiddeld genomen heb je tussen de 15 en 30 lessen nodig om het motorrijbewijs te behalen.

Vragen over betaling 🤔

 • Welke betalingsmogelijkheden zijn er?
  De online theoriecursus betaal je rechtstreeks. Makkelijk via iDeal. Rijlessen betalen kan via iDeal, Tikkie, zelf overmaken of contant betalen. Ook is het mogelijk om je rijlessen in termijnen te betalen. Wil je in termijnen betalen? Geef dit dan aan tijdens de intake.
 • Is het mogelijk om in termijnen te betalen?
  Ja, rijlessen kun je in termijnen betalen! Hoe? Je meldt je gewoon aan voor een rijlespakket. Je ontvangt dan een mail waarin we een intake plannen. Daarop kun je reageren en geef je aan dat je in termijnen wilt betalen. Dit kan in 2, 4  of 5 termijnen. Er komt €5 administratiekosten per termijn bij. Let wel op: betaal je in termijnen, dan kun je alleen het aantal lessen inplannen die je hebt aanbetaald. Een voorbeeld: betaal je 30 rijlessen in 3 termijnen? Dan betaal je 3 keer 10 rijlessen. Na de eerste betaling kan je 10 rijlessen vooruit plannen. Bij de tweede betaling kan je weer 10 rijlessen vooruit plannen. Tot je alle rijlessen hebt gehad.

Vragen over cbr-examen 🤔

 • Hoe moet ik de rijschool machtigen?
  1. Ga naar www.cbr.nl en zoek het kopje “direct regelen”. Op de mobiel is dit onderaan de website, op de computer ergens midden in de website. 2. Druk op “opleider machtigen” en log in met je DigID. 3. Je moet een keuze maken voor welk categorie je examen wilt doen bijv; auto of motor. 4. Kies of je voor praktijk of theorie examen wilt doen. 5. Na deze keuze moet je aanvinken voor welk type examen je examen wilt doen. 6. Nu moet je nog de rijschool kiezen. Dit kan door de rijschoolcode van SnelGeslaagd in te voeren: 8377z3 7. De laatste stap is je gegevens controleren en op de knop “machtigen” drukken.
 • Hoe moet ik de gezondheidsverklaring invullen?
  1. Ga naar www.cbr.nl en zoek het kopje “direct regelen”. Op de mobiel is dit onderaan de website, op de computer ergens middenin de website. 2. Druk op “gezondheidsverklaring rijbewijs invullen” en log in met je DigID. 3. Je krijgt een overzicht welke stappen je moet doornemen en hoeveel het kost. Het kost ongeveer 40-45 euro. 4. Eerst neem je jouw persoonlijke gegevens door. 5. Kies voor welk categorie je de gezondheidsverklaring wilt invullen. 6. Neem alle gezondheidsvragen goed door en vul deze na waarheid in. Ben je gezond, kan je alle vragen met NEE beantwoorden. 7. Betaal de kosten met iDeal en je bent klaar!
 • Hoe lang duurt het voordat ik examen kan doen?
  De wachttijd voor het examen verschilt. Dit hangt af van de locatie en de beschikbaarheid van examinatoren. Het is verstandig om op tijd een examen aan te vragen. Zo voorkom je een lange wachttijd.
 • Hoe lang duurt het CBR-examen?
  Het CBR-examen duurt in totaal ongeveer 55 minuten. Hierbij wordt onder andere gekeken naar je voertuigbeheersing, je verkeersinzicht en je rijgedrag in verschillende verkeerssituaties. Het praktijkexamen begint met een aantal voorbereidings- en controlehandelingen, gevolgd door een rit op de openbare weg.
 • Sağlık raporunu nasil doldurabilirim?
  1. DigiD ile www.cbr.nl sitesine giris Yapin. DigiD yoksa www.digid.nl sitesinden sormaniz gerekmektedir. 2. Surucu okulu yetkilendirmesi (Opleider machtigen en gezondheidsverklaring) ve saglik raporu alinmasi (saglik raporu direksiyon egitimi icin gereklidir). 3. Okul yetkilendirmesi (opleider machtigen) eger bizim okulda sadece theorie yapmak istiyorsaniz her ikisinide secmeniz gerekiyor. 4. Sonraki asamada auto secenegini secmeniz gerekmektedir. 5. Surucu okul numarasi secemegine gore arayip okul numarasi bolumune 8377z3 yazdiginizda Snelgeslaagd adi cikacaktir. Onun Altindaki 2 mavi kutucugu isaretleyerek “ga verder” tusuna basip okeyliyorsunuz.
 • Sürücü okulu nasıl yetkilendirebilirim?
  Surucu okulunu yetkilendirilmesinden sonra saglik raporu satin alabilirsiniz. Kirmizi okla gosterilen “alle taken” tiklayin, yukarida kirmizi dare icerisinde gordugunz Gezondheidsverklaring rijbewijs invullen yazisi uzerine de tikladiktan sonra “START”yazisi cikacaktir, Eger saglik sorunlariniz yoksa butun sorulara hayir cevabi vermeniz onemlidir, ozellikle gozunuz ile ilgili soru “gozluk veya lens oldugu halde bile gorme sorununuz var mi?” dive sorulmaktadir. 1 tane veya daha fazla evet cevabi ehliyet alma surecinizi uzatabilir.